state pavilion NY

 

client: NY state Pavilion
location: New York
realisation: 2016 (design competition)

Experience
The main experience of the space is gained through circulation in the corner less path as if it is a non ending way while one is changing ones direction constantly in the row and rotating which brings different perspectives of the environment whilst the variation of the transparency and reflection occurring. As the viewer approaches the center the path becomes narrower and the person sees himself more enclosed by the round glass stripes.

Color Schemes
The color spectrum is in smooth transition from deep orange to yellow making a gradient effect corresponding the direction of the spirals. They are though represented in opposite directions on each glass stripe towards the reflecting effects.

belleluxi©Albert Veenstra