klein duimpje

 

opdrachtgever: ACE/ Gemeente Eindhoven
locatie: Kruidenbuurt, Woensel West, Eindhoven
realisatie: 2012
functie: prijsvraagontwerp voor speeltuin klein duimpje en vlindertuin

‘Klein Duimpje’ is een idee voor een speelzone voor kinderen van alle leeftijden. Het ontwerp is geïnspireerd op het gelijknamige sprookje waarin Klein Duimpje door het achterlaten van steentjes de weg naar huis terug vindt in het bos. Het sprookje staat symbool voor de vindingrijkheid en kracht van kinderen.

Het ‘spoor’ wordt gevormd door rechte en kromme gekleurde betonelementen. De aaneenschakeling van elementen bepaald de route, de uitdagingen (glijbanen, tunnels) en de obstakels (cirkels, scherpe bochten). Het traject wordt afgewisseld met stapstenen. In vergelijking met conventionele speelplaatsen biedt het ontwerp veel mogelijkheden voor beweging en avontuur wat het geschikt maakt voor jong en oud.

belleluxi©Heleen van Heel