renovatie eindhovense golf

 

opdrachtgever: Eindhovense Golf
locatie: Valkenswaard
programma: renovatie en uitbreiding clubhuis (kleedkamers, bar, restaurant, vergaderruimten) 
realisatie: 2018

Het clubhuis van de Eindhovensche Golf wordt verbouwd en uitgebreid. Zowel het interieur als exterieur wordt in ere hersteld in de geest van architect Willem Hanrath.

De oorspronkelijke Engelse landhuisstijl geeft het clubhuis zijn herkenbare en unieke karakter. Waar mogelijk worden elementen teruggebracht in de oorspronkelijke staat en daar waar nodig is, aangevuld met frisse en lichte elementen, waardoor het gebouw een hedendaagse uitstraling krijgt.

In de nieuwe indeling bevinden de kleedkamers zich op de begane grond in het clubhuis en op de verdieping wordt de westvleugel weer open gemaakt, waardoor het gebouw meer gebruiksvriendelijk wordt. De relatie met het omliggende landschap wordt versterkt door nieuwe zichtlijnen en het open karakter, waardoor veel licht het gebouw binnenvalt, hetgeen een aangename sfeer creëert.