kloosterdreef

 

opdrachtgever: Gebr. Van Wanrooij, Geffen/ Vesteda, Maastricht
locatie: Eindhoven
realisatie: 2008
fotografie: Arthur Bagen, Eindhoven
www.vanwanrooij.nl
www.kloosterdreef.nl
www.vesteda.nl
youtube filmpje hoogste punt

Kenmerkend aan het voormalige zusterhuis ‘Huize Kloosterdreef’, is het haast onzichtbaar ommuurde en van de buitenwereld afgesloten karakter van het kloostercomplex. Met name de tuin lag onzichtbaar verscholen tussen de Kloosterdreef en de Mgr. Swinkelsstraat. Het perceel ligt aan de Mgr. Swinkelsstraat en is omsloten door de Kloosterdreef, Europalaan, Mgr. Swinkelsstraat en Imkerstraat te Eindhoven.Ook het nieuwe woongebouw, een twee-eenheid; met een laag gebouw gelegen aan het bomenrijke plantsoen van de Mgr. Swinkelsstraat en een hoog gebouw georiënteerd op de Kloosterdreef, krijgt een ingetogen uitstraling. Het nieuwe woongebouw is herkenbaar in de stad en sluit op wijkniveau naadloos aan op bestaande structuren.

Door het eenduidige materiaal gebruik, krijgt het nieuwe complex een duidelijk herkenbare uitstraling. Hier is voor gekozen, om zo een optimale samenhang te bewerkstelligen tussen de verschillende programma onderdelen. Hierin zijn de woontoren, de laagbouw, de parkeergarage en de tuinmuur (+/- 65cm hoog) die het gehele terrein omkaderd (zoals vroeger de kloostermuur het terrein afzonderde van de buitenwereld) de meest in het oog springende elementen.