fifth jazztempel

 

opdrachtgever: Okko Project, Eindhoven
locatie: voormalig NRE-terrein, Nachtegaallaan, Eindhoven
realisatie: 2017-2018
programma: combinatie van Jazzclub met restaurant, podiumzaal en brouwerijcafé
oorspronkelijke architect: Louis J.P. Kooken (1867-1940) fotografie: Norbert van Onna, Marie Louise Nijsing, Eindhoven

In Eindhoven is het voormalige NRE-terrein herontwikkeld tot een hedendaags centrum van wonen, werken en uitgaan. Aan de bever architecten werd gevraagd het voormalige centraal gelegen gebouw, ontworpen door architect L. Kooken (oprichter van de bever architecten), te transformeren tot een Jazz-club met onder meer een restaurant, café en koffiebranderij.

De hoofdruimte is een podiumzaal voor de grotere optredens met daarin een intiem restaurant. Een fantastische plek voor easy listening Jazz, Soul, Lounge en World Music.

De uitdaging voor de bever architecten werd gekenmerkt in het onzichtbare houden van ingrepen qua geluidsisolatie en energiehuishouding, de ruimten vormgeven zonder bestaande details aan te tasten en met de nieuwe route het gebouw efficiënt en functioneel in te delen. Slecht 2 ingrepen zijn vanaf de buitenzijde zichtbaar; de 2 glazendozen die als entree en overloop gebied functioneren.