villa selecta coriopolis

 

opdrachtgever: Van Straten Bouw en Vastgoed, Eindhoven
locatie: Heerlen
realisatie: 2008
functie: kantooreenheden
oppervlakte: 8.000m2

In het masterplan van de gemeente Heerlen voor bedrijventerrein ‘Coriopolis’ heeft dit bedrijfsverzamelgebouw een centrale positie. Het bevindt zich op een kavel midden op het terrein, dat een ecologisch rijk karakter heeft. Er is extra aandacht besteed aan de inrichting van het binnengebied, vanwege de centrale functie die het in de toekomst zal vervullen voor het gehele bedrijventerrein. Een uitloop met water verbindt het binnengebied met het groene buitengebied.

De relatie van het kantorencomplex met zowel het buitengebied als het binnengebied wordt in het ontwerp geoptimaliseerd. De cirkelvormige opzet bepaalt in sterke mate aan binnen- en buitenzijde de beleving van de openbare ruimte.
De materialisatie van de gevels wordt bepaald door de gebruiker, die kan kiezen uit vijf typen be-drijfsunits: rationeel, klassiek, modern, transparant en formeel. 
Zo ontstaat een zeer divers gevelbeeld, waarbij de eenheid wordt gewaarborgd door een betonnen gevelstructuur van horizontale banden en verticale penanten.

Heleen van Heel