expo, like lissitzky

 

locatie: Yksi Expo design shop, Strijp-s, Torenallee 22-04, Eindhoven
realisatie: 12.01.2013 – 28.04.2013, expositie Yksi
i.c.m.: het Van Abbemuseum

Onder de titel Like Lissitzky laat een aantal creatieven uit Eindhoven met uiteenlopende achtergrond een eigentijdse reactie zien op het werk van de veelzijdige Russische kunstenaars El Lissitzky (1890-1941) en Ilya Kabakov (1933). 

Lissitzky was behalve kunstenaar ook architect, interieurontwerper, schrijver en fotograaf. Ook Kabakov werkt binnen meerdere disciplines en verdiende zijn geld o.a. met illustraties voor kinder­­boeken. Een selectie van hun werken is te zien in het Eindhovense Van Abbe­museum in de tentoonstelling Lissitzky – Kabakov, Utopie en werkelijkheid. 

Deelnemers zijn: Marcel Sloots (Grafisch bureau Volle Kracht), Grafisch kunstenaar Henri van Nuenen, Architect Heleen van Heel (de bever architecten), Fotograaf Norbert van Onna en meubel en interieur studio Yksi.

belleluxi©Albert Veenstra