ddw kids 2013

 

opdrachtgever: Dutch design kids week 2013
locatie: Eindhoven
expositie: 2013, DDW, Stadhuisplein 1
expositie: 2014, Yksi Expo
 

Presentatie de Bever Architecten bij Yksi Expo

Wereldstad
De Bever Architecten uit Eindhoven presenteert van 3 november tot en met 26 november 2013 het project Wereldstad. Afgelopen Dutch Design Week is de plattegrond van Eindhoven opnieuw ontworpen, samen met kinderen.

Een piepschuim plattegrond van 2 meter doorsnede laat 15 verschillende wijken in diverse kleuren zien. Ter oriëntatie zijn in de kleurrijke wijken met vlaggetjes de basisscholen terug te vinden, naast een aantal landmarks van Eindhoven, zoals het Evoluon en het PSV station.

In workshops zijn kinderen van verschillende scholen uitgenodigd om een bijdragen te leveren aan de maquette door gebouwen, parken, dieren, auto’s en zelfs wolken te maken. Kinderen van buiten Eindhoven hebben dwars door de stad ook hun sporen achter gelaten, in de vorm van treinstations, poortgebouwen, vliegtuigen, bloemen, boten en poppetjes.

belleluxi©Heleen van Heel