eindhoven airport

Grootschalige verbetering buitengebied en bereikbaarheid
Vanochtend zijn de plannen bekend gemaakt voor een grootschalige verbetering van het buitengebied Eindhoven Airport en van de bereikbaarheid van de luchthaven. De officiële onthulling van de plannen werd gezamenlijk verzorgd door mevrouw Lidewijde Ongering, Directeur-Generaal Bereikbaarheid Ministerie van Infrastructuur en Milieu, mevrouw J. Visscher, wethouder gemeente Eindhoven en Joost Meijs, Algemeen directeur Eindhoven Airport.

Plannen buitengebied Eindhoven Airport
De ontwikkeling van de plannen resulteert in een upgrade van het buitengebied dat er als volgt komt uit te zien. Op de huidige parkeerplaats P1 komt een zogenoemd ‘multi purpose gebouw’, waar verschillende diensten en faciliteiten worden gecombineerd. Een OV terminal op de begane grond, Kiss & Ride en parkeren op de verdiepingen daarboven en aan de terminal zijde horeca en retail functies. De vormgeving van het gebouw sluit aan op de architectuur van de huidige terminal en het hotel. Via roltrappen komen reizigers, afhalers en wegbrengers uit op het autoluwe en daarmee veilige verblijfsgebied tussen het multi purpose gebouw en, op korte afstand, de luchthaventerminal. Het multi purpose gebouw wordt gebouwd conform de BREEAM certificering “very good”. Dit is uniek, nog nooit eerder is in Nederland een soortgelijk gebouw volgens deze BREEAM classificatie gebouwd.
Een wandelboulevard verbindt straks de parkeerterreinen P3, P4 en P5 met het verblijfsgebied direct voor de luchthaventerminal. Ook de gasten van de omliggende bedrijfsterreinen en overige bezoekers kunnen via de wandelboulevard de luchthaventerminal bereiken. De natuurlijke omgeving wordt waar mogelijk doorgetrokken in het verblijfsgebied en de wandelboulevard waardoor deze ‘groen’ worden; geheel in lijn met de duurzame gedachte en profilering van de Brainport-regio en Eindhoven Airport. Bij het ontwerp zijn de uitgangspunten snel, sfeer, leefbaar, veilig en groen als uitgangspunten gehanteerd.

berichtenHeleen van Heel