Multi Purpose Building Eindhoven Airport nadert voltooiing

Het heeft even geduurd, fijn om te zien dat het ‘Multi Purpose Building’ (MPB) op Eindhoven Airport nu zijn voltooiing nadert.

Op de huidige parkeerplaats P1 komt een zogenoemd ‘Multi Purpose Building’, waar verschillende diensten en faciliteiten worden gecombineerd. Een OV terminal op de begane grond, Kiss & Ride en parkeren op de verdiepingen daarboven en aan de terminal zijde horeca en retail functies. De vormgeving van het gebouw sluit aan op de architectuur van de huidige terminal en het hotel. Via roltrappen komen reizigers, afhalers en wegbrengers uit op het autoluwe en daarmee veilige verblijfsgebied tussen het Multi Purpose Building en, op korte afstand, de luchthaventerminal. Het Multi Purpose Building wordt gebouwd conform de BREEAM certificering “very good”. Dit is uniek, nog nooit eerder is in Nederland een soortgelijk gebouw volgens deze BREEAM classificatie gebouwd.