FIFTH NRE genomineerd voor Best Nightlife & Entertainment

De bever architecten transformeerde het centraal gelegen gebouw op het NRE-terrein tot een hedendaags centrum van wonen, werken en uitgaan. Het gebouw is rond 1900 ontworpen door architect L. Kooken (oprichter van de bever architecten). FIFTH NRE is ontworpen tot een Jazz-club met onder meer een restaurant, café en koffiebranderij. Een fantastische plek voor easy listening Jazz, Soul, Lounge en World Music.

De uitdaging voor de bever architecten werd gekenmerkt in het onzichtbare houden van ingrepen qua geluidsisolatie en energiehuishouding, de ruimten vormgeven zonder bestaande details aan te tasten en met de nieuwe route het gebouw efficiënt en functioneel in te delen. Slechts 2 ingrepen zijn vanaf de buitenzijde zichtbaar; de 2 glazendozen die als entree en overloop gebied functioneren.

berichtenHeleen van Heel