marks wachters kantoor

 

opdrachtgever: Marks en Wachters Notarissen, Van Straten Bouw en Vastgoed, Eindhoven en Vesteda, Maastricht
locatie: Eindhoven
realisatie: 2004
programma: 850m2 kantoor
fotografie: Arthur Bagen, Eindhoven
www.markswachters.nl
www.vanstraten.nl
www.vesteda.nl

Met de uitbreiding van de rijksmonumentale villa van het notariskantoor Marks Wachters, gelegen in de centrale stadstuin van het binnenstedelijke gebied ‘Smalle Haven’ in Eindhoven, dat is ingericht volgens het masterplan van architectenbureau Jo Coenen & Co. Naast deze uitbreiding is aan de noordzijde van de villa een kantoorpand gerealiseerd voor Vesteda.

In de architectuur van beide gevels is in maat en schaal ingespeeld op de 19e eeuwse architectuur van de villa en zijn omgeving, alhoewel modern van uitstraling. Het ornament is gevonden in de verschillende texturen van de gevelbekleding, veelal hardsteen met verschillende bewerkingen. De achtergevel van het monument is in zijn oude staat hersteld.