randstad

locatie: Eindhoven
realisatie: 2018/2019
programma: kantoor 250 m2, 400m² appartementen, 650 m² perceeloppervlak
constructeur: adviesbureau Tielemans
aannemer: Houtabouw Geldrop fotografie: Marie Louise Nijsing, Eindhoven

Een gebouw gelegen op een markante plek in Eindhoven op de hoek van de Keizersgracht en de Hooghuisstraat. Transformatie van een kantoorgebouw van 4 verdiepingen naar een kantoor in de onderste twee lagen (Randstad Groep) en 4 appartementen in de twee bovenste lagen. In 1970  is het gebouw ontworpen door de Bever architecten. In 2013 heeft een gevelrenovatie plaatsgevonden. De toentertijd lichtgrijze marmeren platen zijn vervangen door granieten platen. De glaspartijen zijn in de laatste verbouwing vervangen. Uitgangspunt is hierbij geweest om maximale glas vlakken te maken. Het interieur van het kantoorgedeelte is door het verwijderen van een tussenverdieping geheel open gemaakt. De blikvanger hierbij is een halfronde trappartij met een glazen balustrade. De inrichting van het kantoorgedeelte is door Randstad zelf gedaan.