flight square

 

opdrachtgever: Schiphol Realestate, Amsterdam en Heijmans IBC, Best
locatie: Eindhoven
realisatie: 2001
programma: 3.600m2 kantoren + parkeergarage met 162 p.p.
fotografie: Arthur Bagen, Eindhoven
www.schipholgroup.nl/realestate
www.heijmans.nl

Als onderdeel van de ontwikkelingen rond de A2-corridor wordt nabij Eindhoven Airport het bedrijventerrein Flight Forum gerealiseerd, naar een stedenbouwkundig plan van MVRDV. In het plan wisselen intensieve bebouwing (kantoren, bedrijfshallen), openbare groenzones en asfaltvlakten elkaar af, waarbij per cluster een landschappelijke sfeer met een eigen identiteit is gecreëerd. Centraal in het kantorencluster bevindt zich Flight Square, waar de glooiing van het landschap het verbindend element vormt tussen de gebouwen. Vanwege de diepte van het kavel en de noodzaak de kantoorruimten optimaal te voorzien van daglicht is een patio in het hart van het gebouw gerealiseerd en zijn de kantoorruimten hoge atelierachtige ruimten.

architectuurHeleen van Heel