woonhuis het schaep

 

opdrachtgever: privaat          
locatie: Eindhoven
realisatie: november 2014 start opdracht, juni 2017 oplevering
programma: 670 m² woonhuis, 258 m² ondergrondse garage, 1.457 m² perceeloppervlak
constructeur: Archimedes bouwadvies, Eindhoven
bouwmanagement: Franken projectmanagement, Vessem
aannemer: Burgtbouw, Deurne
glasrealisatie: Si-x, Benthuizen
fotografie: Norbert van Onna, Eindhoven


De essentie van de opgave was het creëren van eigentijds wooncomfort in volledige harmonie met het uit 1949 stammende oorspronkelijke hoofdhuis. Het bijzondere van dit ontwerp is de hoogwaardige materialisatie en detaillering die de overgangen bestaand/nieuw en gebouw/omgeving geruisloos laat plaatsvinden. De zichtlijnen op het tegenover gelegen openbaar groen enerzijds en de besloten tuin anderzijds hebben het huis extra verankerd in zijn omgeving.