ddw 2017

 

opdrachtgever: dutch design week 2017
locatie: Paradijslaan 72, Eindhoven
expositie: oktober 2017
programma: mapping the future

Ongetwijfeld zal morgen anders zijn dan vandaag.

Bewust of onbewust bouwen we aan onze toekomst. Elke dag vormen keuzes nieuwe wegen en vormen ze het beeld van wie we zijn, als individu en als gemeenschap.

 Naarmate het menselijk gedrag en de manier van leven veranderen, zullen gebouwen en steden ook veranderen. Hoe zullen steden reageren op dit nieuwe tijdperk?

Wij geloven dat de waterstanden zullen stijgen, maar ook dat de natuur onaangetast op ons land kan blijven voortbestaan. Naarmate gebouwen zelfvoorzienend worden, zullen ze kunnen functioneren op plaatsen waar voorheen niemand kon wonen, zoals in de zee, oceanen, woestijnen of zelfs zwevend in de lucht. Verbindingen zullen digitaal veelzijdiger zijn.

Ben jij klaar om in dit landschap te leven?

In 2017 nodigden we bezoekers uit voor onze tentoonstelling Mapping the Future. We nodigden onze gasten uit om in ons tentoonstellingspatroon te stappen en te reizen naar een denkbeeldige stad of landschap waar de grenzen tussen land en water vervagen en waar technologie en natuur in perfecte symbiose leven.

 

De tentoonstelling:

Mapping the Future daagde mensen uit om hun gedachten over de toekomstige samenleving en haar steden te delen. De tentoonstellingsruimte vulde zich met een kleurrijk patroon van driehoeken die de stad, de private en publieke ruimte, energiebronnen, water en land vertegenwoordigen. In het patroon hebben hypothetische landschappen eindeloze composities en de mogelijkheden vermenigvuldigen zich naarmate bezoekers gedachten toevoegen... 

Alle reacties van bezoekers tijdens de DDW 2017 zijn gebundeld in het boek Mapping the Future, DDW 2017.