woonhuis nuenen

opdrachtgever: privaat          
locatie: Nuenen
realisatie: 2018
programma: 335 m² woonhuis, 942 m² perceeloppervlak
constructeur: Archimedes bouwadvies, Eindhoven
aannemer: Houtabouw Geldrop fotografie: Marie Louise Nijsing, Eindhoven

Een oude eenlaagse bungalow is verbouwd tot een zeer moderne woning; een laags met een gedeeltelijke optopping. Uitsluitend de buitenmuren van de oorspronkelijke woning zijn nog te herkennen. De buitengevel van de optopping (houtskeletbouw) bestaat uit accoya (milieu vriendelijk) en loopt aan de achterzijde door naar beneden. Binnen is met veel doorzichten en schuifdeuren getracht om zo veel mogelijk ruimtelijkheid te creëren. Ook is getracht om de tuin zo veel mogelijk naar binnen door te laten lopen met o.a. verdiepte raamerkers (zitplekken), en grote glasvlakken met veel licht). Deze woning is voorzien van alle mogelijke duurzame en energiezuinige voorzieningen: een dikke isolatielaag, een warmtepomp, vloerverwarming zonnecellen en een sedumdak (waterbuffer).

interieurHeleen van Heel